Kikärtsplättar med curry, chutney och ris

POPULÄRT
koket.se
Kikärtsplättar med curry, chutney och ris
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Kikärtsplättar med curry, chutney och ris

18 ingredienser

Lättlagad vegorätt med plättar på mosade kikärter och riven potatis kryddade med curry och sesamfrön. Till plättarna bjuds det på krispig kålsallad, ris, yoghurt och mango chutney.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 förp färdigkokta kikärtor, sköljda
  • 4 potatisar, tvättade- (stora)
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 salladslökar, finhackad
  • 1-2 msk curry
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt

Sallad

  • 0,5 spetskål
  • 3 morötter
  • 1 knippe gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • salt

Till servering

  • 1 dl yoghurt
  • basmatiris, kokt
  • mango chutney

Gör så här

  1. Häll av, skölj och gaffelmosa kikärtorna till ett grovt mos.
  2. Tvätta potatisen och riv den grovt. Skiva salladslök och hacka koriander
  3. Blanda mosade kikärtor och potatis med majsstärkelse, koriander, salladslök, curry, sesamfrön och salt till en jämn smet. Låt stå och vila medan du fortsätter med resten.
  4. Strimla kålen fint. Skala och riv morot grovt. Skiva gräslöken fint. Blanda kål, morot och gräslök med olivolja, vinäger, salt och sesamfrön.
  5. Stek plättar av smeten i olja i en stekpanna tills de fått fin yta och är frasiga.
  6. Servera plättarna med ris, yoghurt, och sallad.