Kinesiska kycklingspett

NYHET
koket.se
Kinesiska kycklingspett
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Kinesiska kycklingspett

9 ingredienser

30 min + tid i kyl

Erik Videgård tipsar här om sina enkla kinesiska kycklingspett. Grillspett är ju både smidigt att förbereda och populärt bland både vuxna och barn.
Servera gärna med Eriks Bang Bang-sallad eller Eriks goda nudelsallad.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Marinad

  • 30 g salt
  • 5 g sichuanpeppar
  • 6 cm kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 2 hela nejlikor
  • 3 g fänkålsfrö
  • 20 g ingefära, riven
  • 30 g risvin

Kyckling

  • 2 kycklingbröst

Gör så här

Marinad

  1. Kör de torra kryddorna i en kryddkvarn eller mortla dem fint.
  2. Blanda kryddorna med ingefäran och vinet.

Kyckling

  1. Gnid in kycklingbrösten med kryddblandningen och låt stå över natten.
  2. Skär brösten i bitar och trä upp på spett.
  3. Grilla eller stek sedan spetten.