Het ceviche med torsk och pilgrimsmussla

koket.se
Het ceviche med torsk och pilgrimsmussla
Foto: TV4

Het ceviche med torsk och pilgrimsmussla

Av: Josefin Crafoord

Från: Klockan nio hos stjärnorna

12 ingredienser

1 h

Het svenskperuansk superceviche med torsk, pilgrimsmussla, mango och koriander. Gott och enkelt till förrätt.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Josefin Crafoord laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 150 g torskfilé
  • 10 pilgrimsmusslor
  • 1 mango
  • 6 limefrukter
  • 2 citroner
  • 1 röd chilifrukt
  • 0,5 habanero
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 knippe salladslök
  • salt
  • peppar
  • ev strösocker

Gör så här

  1. Skär fisk och pilgrimsmusslor i sockerbitsstora bitar. Samma sak med mangon. Lägg i en skål.
  2. Pressa limen och citronen över och riv också zesten från två limefrukter att ha i.
  3. Kärna ur chilin och hacka fint. Samma sak med habaneron. Skär upp salladslöken lite snyggt.
  4. Hacka koriandern och blanda alltihop.
  5. Låt stå i kylen ca 40-60 minuter, beroende på hur marinerad du vill att fisken ska bli. Rör runt i skålen någon gång under tiden, så att marinaden täcker all fisk.
  6. När den marinerats färdigt, strör du i lite hackad koriander, salt, peppar och ev lite socker. Klart.