Kökets trädgård avsnitt 25: betor

Mer gott med betor

Så odlar du rödbetor
Så odlar du rödbetor - header

Så odlar du rödbetor

Färgglada, goda och fullproppade med antioxidanter - tänk vilken lyx att få skörda sina egenodlade rödbetor! Betor är tacksamma att odla, ger rik skörd och är en klassisk ingrediens i många populära maträtter. Här får du tips på hur du lyckas med att odla betor – oavsett om du är nybörjare eller har lite gröna fingrar redan.

Rödbetscarpaccio med parmesan och pepparrot
Rödbetscarpaccio med parmesan och pepparrot ny

Rödbetscarpaccio med parmesan och pepparrot

En himmelskt god och smakrik carpaccio gjord på olika betor toppad med hyvlad parmesan, en äggula och riven pepparrot! Gör rätten vegansk/ vegetarisk genom att ta bort äggulan och parmesanosten.

Gott med rödbeta - kockarnas bästa recept
Långjäst rödbetsbröd

Gott med rödbeta - kockarnas bästa recept

Rödbeta är både gott och nyttigt. Visste du att betorna innehåller många bra ämnen som järn, c-vitamin och b-vitamin? Det bästa med betor är att det är lika gott att äta som de är, kokta med smör och salt men passar lika bra att servera på pizza eller i en matig sallad eller att baka med. Här hittar du våra bästa recept!

Rödbetor och chèvre
Rödbetor med chèvre

Rödbetor och chèvre

Rödbeta och chèvre är en underbar kombination! Här hittar du läckra recept med getost (chevre) och rödbetor.