Kökets trädgård avsnitt 6: Så och odla ärtor - Paul med ärtskott

Kökets trädgård avsnitt 6: Så och odla ärtor

I det här avsnittet får vi följa med när Paul sår och omskolar en av sina favoritgrödor - ärtor! Kan man även odla dem i kruka på balkong? Behöver man gödsla? Och hur gör han den där magiskt goda och krämiga soppan på ärtor och ärtskott? Slå på klippet och låt dig inspireras!
koket.se
Kökets trädgård avsnitt 6: Så och odla ärtor - Paul med ärtskott

Här hittar du receptet på Pauls gröna ärtsoppa
Här hittar du en inköpslista från programmet
För mer inspiration kring ärtor och baljväxter, skrolla neråt!

Inspriration med ärtor

Så och odla ärter
Sockerärt

Så och odla ärter

Ärter är en utmärkt nybörjargröda som tacksamt växer på såväl friland som i stora krukor på balkongen. Sår du i omgångar kan du se fram emot att skörda söta och krispiga ärter hela sommaren lång.

Grön ärtsoppa med mynta och parmesan
Grön ärtsoppa med mynta och parmesan

Grön ärtsoppa med mynta och parmesan

En alldeles ljuvligt krämig, grön soppa gjord på bland annat ärtskott, ärtor och buljong! Ett enkelt och gott recept som är lika god som förrätt som till huvudrätt med ett gott bröd till!

Odla ärtskott hemma i köket
Kung Markatta ärtskott

Odla ärtskott hemma i köket

Att odla ärtskott hemma är lika roligt som enkelt! En perfekt aktivitet att samla barnen kring då du snabbt ser resultat - och det blir extra kul att ha det på smörgåsar och i sallader!

24 recept med frysta ärtor
Het röra på gröna ärtor

24 recept med frysta ärtor

Älskade ärta! Så god och söt, lite bortglömd och ibland med dåligt rykte. Men gröna ärtor är en riktig hälsobomb, fylld med nyttigheter! Här är 24 recept att spana in!

Kökets trädgård - alla avsnitt
Kökets trädgård källsida

Kökets trädgård - alla avsnitt

Kökets trädgård är ett odlings- och matprogram med prisade kocken och odlingsentusiasten Paul Svensson. Programmet visas varje fredag klockan 11:20 i Nyhetsmorgon.

Bönor, linser och kikärtor - enkelt, gott och billigt
Bönchiligryta med tortillachips

Bönor, linser och kikärtor - enkelt, gott och billigt

Det finns så många fördelar med att laga mat med baljväxter. Det är enkelt att tillaga, passar perfekt att dryga ut såser, grytor och sallader med, smakar lika gott i matlådan dagen efter och så är det ju väldigt billigt. Dessutom håller baljväxter i skafferiet länge, med andra ord perfekt att köpa hem och ha redo för dina favoritrecept.