Carpaccio på oxfilé

Carpaccio på oxfilé
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Carpaccio på oxfilé

9 ingredienser

10 min

Carpaccio serveras som förrätt eller aptitretare och är rått kött, ofta av oxfilé som skivas tunt, tunt. Tillsammans med olivolja, basilika och kryddor, fullkomligt smälter det i munnen!

Det sägs att den första Carpaccion serverades på Harry´s Bar i Venedig 1950, till en kvinna vars läkare rekommenderat henne att äta rått kött.

Ingredienser

portioner
  • 400 g oxfilé (lövtunna skivor)
  • 4 msk stjälkselleri, finhackad
  • parmesanost, hyvlad
  • olivolja
  • 0,5 citron
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 dl färska basilikablad

Gör så här

  1. Lägg upp oxfiléskivorna vackert på ett fat, lite omlott.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö dem över oxfilén tillsammans med övriga ingredienser och ringla över lite olivolja.