Krämig mascarpone med vitlök, örter och oliver

Hummus med fetaost och oliver
Foto: Zeta

Krämig mascarpone med vitlök, örter och oliver

11 ingredienser

10 m

Den här krämiga och örtiga färskosten passar som tilltugg till fördrinken eller som ett gott litet mål att dela med goda vänner, kollegor eller familj en helt vanlig eftermiddag. Snabbt, enkelt och försvinnande gott!

Zeta Mascarpone
Zeta mascarpone

Zeta Mascarpone

Mascarpone är en klassisk italiensk färskost. Smaken är mild, härligt gräddig med en mycket lätt, fin syrlighet.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Zeta mascarpone
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 kruka färsk oregano
  • 1 kruka färsk basilika
  • nymalen svartpeppar
  • 1 förp Zeta Cerignolaoliver urkärnade

Tillbehör

  • 1 förp Zeta Crostini Naturella
  • 1 förp Zeta Bruschetta Naturell

Gör så här

  1. Vispa mascarpone, vatten och salt till en mjuk och krämig konsistens. Använd gärna elvisp.
  2. Hacka örterna fint och blanda ner tillsammans med pressad vitlök i osten. Smaka av med peppar och eventuellt lite mer salt.
  3. Lägg upp på träskärbräda eller annat uppläggningsfat med hjälp av en slickepott.
  4. Dekorera med skivade oliver, örter och några droppar god olivolja.
  5. Ät med bruschetta, crostini eller färskt surdegsbröd.