Krämig paprikaröra med valnötter

koket.se
Krämig paprikaröra med valnötter
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Krämig paprikaröra med valnötter

14 ingredienser

En underbart len, krämig och smakrik paprikaröra toppad med tomater och pimiento de padrón. En svårslaget tilltugg eller som förrätt.

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 6 paprikor
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl bröd
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 dl sherryvinäger
  • 1 chilifrukt, färsk
  • salt
  • pimiento de padrón, stekta
  • havssalt
  • olivolja

Topping:

  • färsk citronmeliss, el citronverbena
  • körsbärstomater, delade

Gör så här

  1. Dela paprikorna och kärna ur dem. Lägg ut på plåt och rosta i ugn på 250 grader tills paprikorna fått färg. Tag ut och dra av skalet.
  2. Lägg valnötterna och bröd på en plåt och rosta i ugnen på 180 grader tills de har fått färg.
  3. Lägg paprikorna (och gärna en chilifrukt om du vill ha lite hetta i din paprikaröra), brödet, valnötterna, spiskummin, paprikapulver, vinäger, olivolja och lite vatten i en mixer. Mixa till en slät konsistens. Smaka av med salt.
  4. Stek pimiento de padróns i olivolja och lite havssalt, tills de fått en fin färg.
  5. Servera paprikaröran i botten på ett fat, toppa med delade körsbärstomater och de nystekta pimiento de padróns, samt några blad citronverbena.