Krämig pastagratäng med falukorv

Från Sverige Krämig pastagratäng med falukorv
Foto: Köket.se

Krämig pastagratäng med falukorv

16 ingredienser

45 min

Familjens favoriträtt! En krämig pastagratäng med falukorv, bacon, paprika och gräddig chilisås toppad med prästost. En lättlagad vardagsmiddag gjord på svenska råvaror.

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 300 g pasta (Från Sverige)
  • 1 röd paprika (Från Sverige)
  • 1 gul lök (Från Sverige)
  • 2 klyftor vitlök (Från Sverige)
  • olja, till stekning
  • 1 förp bacon (Från Sverige)
  • 500 g falukorv (Från Sverige)
  • 3 msk tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde (Från Sverige)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 dl chilisås
  • 3 dl prästost, riven (Från Sverige)
  • 1 kruka färsk basilika (Från Sverige)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan al dente.
  2. Hacka gul lök och paprika och finhacka vitlöken.
  3. Bryn paprika och lök i en stekpanna med lite olja tills det mjuknat. Tillsätt då vitlöken och låt fräsa med en stund. Lägg över i en skål.
  4. Skär bacon i små bitar och stek i pannan, tills det fått fin yta. Lägg över i skålen.
  5. Tärna falukorven och bryn tills den fått färg. Lägg tillbaka bacon och grönsakerna i pannan med korven. Blanda i tomatpuré och låt rostas någon minut. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Lägg över allt tillsammans med pastan i en ugnsfast form och blanda samman.
  7. Slå i vatten, grädde, och buljongtärning i stekpannan och låt koka ihop. Blanda i chilisåsen och rör om. Slå såsen över pastagratängen och strö över den rivna osten.
  8. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg. Toppa med några blad färsk basilika om du önskar.
TIPS!
Korv i stora lass - topplistan
svenskmärkning korv i panna

Korv i stora lass - topplistan

5 saker du inte visste om svenskarna och korv

Läs mer