Krämig salsicciapasta med färska tomater och parmesan

Krämig salsicciapasta med färska tomater och parmesan Nonna Elide
Foto: Köket.se

Krämig salsicciapasta med färska tomater och parmesan

11 ingredienser

20 min

Det finns ju inget godare än en klassisk salsicciapasta! I den här krämiga pastan använder vi oss av högkvalitativ salsiccia, smakrik parmesanost och färska tomater och basilika. Italien på en tallrik!

Testa Nonna Elide Salsiccia Original!
Nonna Elide salsiccia original produkt NY

Testa Nonna Elide Salsiccia Original!

Perfekt för att grilla eller ha i matlagningen.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta
  • 2 bananschalottenlökar, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • olivolja, till stekning
  • 250 g romanticatomater, delade
  • 1 förp Nonna Elide Salsiccia Original
  • 2,5-3 dl vispgrädde
  • 50 g parmesanost, riven
  • 0,5 kruka basilika
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Reservera lite pastavatten för att eventuellt använda till såsen.
  2. Stek schalottenlök mjuk i olivolja i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare 1-2 minuter. Ha i tomaterna och fräs på tills de har mjuknat och spruckit upp lite. Ställ blandningen åt sidan.
  3. Snitta salsicciakorvarna och tryck ut färsen för att steka i stekpannan. Dela upp färsen med hjälp av en träslev.
  4. Tillsätt tomatblandningen igen tillsammans med grädden. Låt koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ha i pastan, basilikan och parmesanen (spara lite till servering) i såsen och blanda väl. Tillsätt eventuellt lite pastavatten för att uppnå önskad konsistens.
  6. Avnjut med en gång!
TIPS!
Fler tips!
Krämig 'Nduja pasta med burrata Nonna Elide

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer