Tänd elden på björkved (alternativ annat bladträd som ek, al, äpple).
Lägg enkvistarna i vatten.
Hacka schalottenlök och vitlök. Sautera löken i smör i en het panna ca 2-3 minuter.
Tillsätt korngryn och fortsätt sautera under omrörning 3-4 minuter. Tillsätt lite hönsbuljong i taget och fortsätt röra om. Koka tills korngrynen är mjuka men med lite kärna. Ställ åt sidan
Lägg morötterna i glöden och täck över, låt bakas ca 20 minuter. Ta upp morötterna och skrapa bort den brända förkolnade ytan (lite bränd yta kan vara kvar).
Koka savoykålen snabbt i saltat vatten, ca 30 sekunder.
Skär fisken i kuber, ca 1,5x15cm och lägg i en sil av rostfritt stål.
Lägg den blöta enkvisten på glöden och silen med fisken ovan, gärna med lock över silen. Låt fisken rökas ca 2 minuter eller tills att grenen börjar brinna.
Bryn smöret i en varm panna tillsammans med enbären.
Värm upp korngrynen och rör ner rømme och riven ost
Toppa med kål, morötter och nyrökt öring. Ringla över tjukkmelken, ta bort enbären och häll på en sked brynt smör.