Halvera varje potatis. Skär ett rutmönster i varje halvas snittyta. Det här momentet kan man hoppa över men gör att paneringen blir bättre och godare.
Hacka persiljan. Smält smöret.
Blanda smält smör med persilja, vitlökspulver, olivolja, peppar och salt.
Vänd runt potatisen i den smälta smörblandningen.
Blanda panko och riven parmesan. Sprid ut blandningen på en plåt.
Tryck potatisen med snittytan ner i panko- och parmesanblandningen. Tryck till och fördela jämnt över plåten. Avsluta med att ringla över lite rapsolja.
Rosta i ugnen i ca 25-30 minuter.
Skala och finhacka schalottenlöken.
Vispa ihop olivolja, vinäger och senap till en dressing. Salta och peppra. Vänd ned schalottenlöken.
Skiva halloumi och stek den gyllene i rapsolja.
Bryt salladen i trevliga bitar och droppa på dressingen, servera med potatisen och halloumi!