Krispiga och frasiga parmesankroketter serveras med en majonnäs som blandas med salsa verde och en zucchinisallad. Ett perfekt recept för alla som vill äta grönt, lyxigt och riktigt gott!
Koka de vita bönorna mjuka utan att de blir mosiga..
Skär mozzarellaosten i små tärningar. Skala och riv rotsellerin på den grova sidan på rivjärnet. Finhacka vitlöken och timjanen. Riv parmesanen.
Mosa potatisen grovt och blanda med salt och peppar. Vänd ner vitlök, rotselleri och timjan, låt svalna.
Mixa persilja, basilika, spenat och vitlök i en mixer. Salta och blanda ihop röran med majonnäs och citronsaft.
Häll av bönorna och blanda dem med olivoljan och salt.
Hyvla zucchinin tunt. Blanda olivolja, salt, citronsaft och en nypa chili flakes i en skål och lägg i zucchini, vänta med att blanda runt till servering. Blandar du runt på en gång börjar zucchinin att släppa vätska och blir väl mjuk.
Vänd ned osten i potatissmeten och forma till små bollar. Vänd först runt i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko.
Värm oljan till 180 grader i en kastrull. Fritera kroketterna i oljan, några åt gången, tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.