Krispiga potatiskorgar med topping

koket.se
Felix Krispiga potatiskorgar med topping
Foto: Köket.se

Krispiga potatiskorgar med topping

8 ingredienser

25 min

Förvandla potatisbullarna till frasiga potatiskorgar på nolltid! Fyll sedan med det du har hemma, t ex sparris och vispad parmesankräm, eller bacon, salladslök och färskost.

Felix Potatisbullar
Felix Potatisbullar NY 2022

Felix Potatisbullar

Klassiska potatisbullar från FELIX , gjorda på 100% svensk potatis från utvalda odlare.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner

Potatiskorgar

  • 12 Felix Potatisbullar

Topping 1

  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 dl crème fraîche
  • 10 gröna sparrisar
  • knippe dill

Topping 2

  • 1 förp bacon (à 140 g)
  • 300 g färskost
  • 4 stjälkar salladslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Tina potatisbullarna helt, antingen i rumstemperatur eller mikrovågsugn.
  3. Placera ut muffinsformar eller bakplåtspappersrutor i en muffinsplåt. Lägg i potatisbullar och tryck ut dem så att det blir små skålar.
  4. Grädda i ca 18 minuter, tills de är frasiga i kanten. Ta ut dem ur muffinsformen och låt svalna på ett galler.
  5. Toppa dina avsvalnade potatiskorgar med valfri fyllning och servera direkt!

Fyllningar:

  1. Fyllning 1: Blanda ihop riven parmesanost och creme fraiche till en kräm. Dela sparrisen i mindre bitar och stek hastigt.
  2. Fyllning 2: Hacka bacon och stek tills det blir knaprigt. Strimla salladslöken.

Tips! Andra goda förslag på toppings är smetana, rom och dill, lax och pepparrotskräm eller chevré, fikon och honung.

TIPS!
Fler tips!
Felix Rostad potatissallad med sparris & parmesandressing

Fler tips!

Enkla vardagsrätter och goda receptklassiker.

Läs mer