Fläskkotletter Africana

Fläskkotletter Africana
Foto: Åsa Dahlgren
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Fläskkotletter Africana

Av: Kristina Eriksson

Från: Familjens stora sunda kokbok

17 ingredienser

Fläskkotletter Africana, kotletter i en mild currysås och med fruktiga tillbehör. Kul mat för hela familjen! Recept från Familjens stora sunda kokbok.

Se fler recept från Familjens stora sunda kokbok

Ingredienser

portioner
  • 4 fläskkotletter
  • 2 msk flytande margarin (eller olja)
  • salt
  • peppar
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 äpple
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk vetemjöl
  • 3 dl kaffegrädde
  • 0,5 köttbuljongtärning
  • 1 banan
  • 1 liten burk skivad ananas
  • 1 förp mandaridklyftor

Till servering

  • ris, gärna fullkorn
  • mango chutney
  • jordnötter

Gör så här

  1. Stek kotletterna i hälften av margarinet eller oljan, de ska inte vara genomstekta.
  2. Salta och peppra.
  3. Lägg köttet åt sidan.
  4. Hacka löken och pressa vitlöken.
  5. Skär äpplet i tärningar (skalet kan vara kvar).
  6. Fräs lök, vitlök och äpple i resten av matfettet i stekpannan.
  7. Strö på curry och låt det fräsa med i någon minut.
  8. Strö över vetemjöl och rör.
  9. Tillsätt kaffegrädde och köttbuljongtärning och låt såsen småkoka i några minuter.
  10. Tillsätt kotletterna som får koka färdigt i såsen.
  11. Skär bananen i skivor och ananasen i bitar.
  12. Lägg bananskivor, ananasbitar och avrunna mandarinklyftor ovanpå kotletterna.
  13. Servera med fläskkotletter Africana kokt ris, mango chutney och jordnötter.