Kryddig fläskkarré med krämig potatissallad och grön sparris

POPULÄRT
koket.se
Kryddig fläskkarré med krämig potatissallad och grön sparris
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Kryddig fläskkarré med krämig potatissallad och grön sparris

22 ingredienser

20 m

Härligt kryddig fläskkarré med krämig färskpotatissallad och grön sparris.

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Kryddblandning

  • 1 msk senapsfrö
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 msk fruktte
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk svartpeppar

Fläskkarré

  • 600 g fläskkarré
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt

Krämig potatissallad

  • 600 g färskpotatis, kokt
  • 2 gula knipplökar, skivade
  • 1 ask ängssyra, grovhackad
  • 50 g babyspenat
  • 4 msk skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Grön sparris

  • 10 gröna sparrisar
  • olivolja

Garnering

  • krasse

Gör så här

Kryddblandning

  1. Mixa allt i en kryddkvarn

Fläskkarré

  1. Salta och krydda köttet. Stek i olja och smör cirka 3 minuter på varje sida på medelvärme. Låt vila innan servering.

Krämig potatissallad

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.

Sparris

  1. Hyvla 2 sparrisar tunt med en potatisskalare. Lägg i kallt vatten.
  2. Skala ev resterande sparrisar. Koka snabbt i saltat vatten. Dressa upp med olivolja vid servering.
  3. Garnera med den råhyvlade sparrisen.