Lammkotletter med plommonchutney

Lammkotletter med plommonchutney
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Lammkotletter med plommonchutney

9 ingredienser

Recept på lammkotletter som är glaserade med plommonchutney och serverade med stekta grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 1,8 kg lammkotlett
  • 2 msk salt
  • 3 dl plommon
  • 4 msk strösocker
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 rödkål
  • 1 gul zucchini
  • 1 dl mangold
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Tänd eldstaden eller grillen.
  2. Dela plommonen på hälften och kärna ur. Placera dem på grillen med snittytan nedåt.
  3. Grilla plommonen guldbrun. Vänd dem då och då och grilla i 4-6 minuter tills de är mjuka. Lägg dem i en såspanna.
  4. Tillsätt socker och ättika. Täck med lock och placera över medium värme. Koka i 15 minuter.
  5. Koka och rengör en burk att förvara plommonchutneyn i.
  6. Placera chutneyn i burken och täck med ett lock. Placera i en kastrull och täck med vatten. Koka i 10 minuter. Kyl ner den i rumstemperatur och förvara den sedan svalt.
  7. Smörj in lammkotletterna med salt. Grilla dem över hög värme i 4-6 minuter.
  8. Pensla med plommonchutney och grilla ytterligare 1-2 minuter för att få en karamelliserad yta.
  9. Skiva kål och zucchini och stek i smör 3-4 minuter och tillsätt mangold under de senaste 30 sekunderna.
  10. Servera glaserade lammkotletter med plommonchutney och grönsakerna.