Rostad hummersoppa

Rostad hummersoppa
Foto: TV4

Rostad hummersoppa

Av: Lars Gustaf - Borås

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

Rostad hummersoppa, serveras med panerad torskbrandad. Toppad med löjrom från Kalix .

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Rostad hummersoppa

  • 7 dl hummerfond (nedkokad från en liter)
  • 3 dl grädde
  • 1 msk cognac
  • 1 msk smör

Brandad (fransk fiskpuré)

  • 200 g torskfilé
  • 1 bakpotatis, skalad och tärnad
  • 3 dl olivolja
  • 2 dl grädde
  • 1 msk dill, hackad
  • 2 tsk citron, skalet, rivet
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 4 dillkvistar
  • löjrom (efter plånbok)

Gör så här

  1. Koka upp fonden, tillsätt grädde och cognac, låt det koka ca 10 min till önskad krämighet. Kör i mixer med smöret, servera.
  2. Koka torsken i olivolja i 5 minuter samt koka potatisen i grädde ca 10 minuter.
  3. Häll av grädden och oljan, och blanda torsk och potatis till en deg.
  4. Smaksätt med dill och citron, salt och peppar, låt det dra i 10 min.
  5. Forma små kakor och vänd i ströbröd, stek 2 min på varje sida i smör.
  6. Lägg brandad i djup tallrik, häll på soppan, toppa med löjrom och dillkvist.