4 ingredienser
Att baka med poolish är perfekt för dig som tidigare bara har bakat med jäst, men som vill få en introduktion i surdegens värld. När du bakar med poolish fungerar jästsmulan som en gnista som sätter i gång jäsningen. Den långa tiden som poolishen får vila innan du tillsätter den i degen resulterar i en elastisk och lättarbetad deg med fantastisk smak /Sébastien
Receptet kommer från
Om du vill ha en jäsningsmetod som är stabil året runt kan du lägga korgen med degen i en tät låda och låta degen komma i gång i rumstemperatur. När degen har växt lite ställer du in den i kylskåpet och låter den jäsa färdigt där. Varför är kylskåpet så bra för jäsning? Oavsett om det är –20° eller +35° ute är temperaturen i kylen alltid mellan 4° och 6°. Även om det tar längre tid att jäsa i kylen är det ofta värt det eftersom du får tillbaka i smak det du betalar i tid!