Pilgrimsmusslor med kapris

Pilgrimsmusslor med kapris
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Pilgrimsmusslor med kapris

8 ingredienser

10 min

En liten förrätt som grillas i sista stund. Kitschigt retro blir det att servera i snäckskal. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

Ingredienser

portioner
  • 4 pilgrimsmusslor, helst färska (romsäck borttagen)

vinägrett

  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citron, pressad
  • några droppar flytande honung
  • 2 tsk kapris
  • 1 tsk pistagenötter, grovt hackade
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Börja att röra ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar.
  2. Torka av pilgrimsmusslorna och pensla dem lite med olja. Grilla eller stek cirka 1 minut på var sida. Salta och peppra. Servera direkt, gärna ur skal, med rumstempererad vinägrett.