Koka upp och låt sjuda i ett par minuter på svag värme.
Dra kastrullen åt sidan och låt vila i ca 15 minuter så att gräddmjölken drar till sig smakerna.
Koka upp gräddmjölken på nytt.
Vispa upp äggulor och socker lätt i en bunke.
Sila den heta gräddmjölken över gulorna lite i taget under vispning.
Värm ugnen till 120 grader.
Ställ ugnssäkra portionsformar i en långpanna.
Häll lite varmt vatten i botten av långpannan.
Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter,
tills de precis har stannat.
Låt svalna.
Mixa råsockret i en matberedare.
Fördela i ett jämnt lager över brûléerna.
Bränn sockret med en liten gasolbrännare tills det karamelliserats och fått en gyllenbrun färg. Alternativt kan man bränna sockret högt upp i ugnen i 2–3 minuter, ugnen ska då vara på enbart grillvärme.