Leilas majonnäs

Leilas majonnäs
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas majonnäs

7 ingredienser

Gör din egen majonnäs - mycket godare än färdigköpt! Receptet ger 1 liter.

Använd majonnäsen till Leilas tonfiskröra

Äggvitorna som blir över kan du använda till Leilas marängtårta

Se fler recept från Leila bakar i Frankrike

Ingredienser

portioner liter
  • 5 äggulor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl dijonsenap
  • 2 tsk flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn (efter smak)
  • 7 dl matolja
  • 1,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Vispa samman äggulor, vinäger, dijonsenap, flingsalt och svartpeppar.
  2. Tillsätt mat- och olivolja i en fin stråle under ständig vispning.