Gör ett glutenprov för att se om degen är klar. Ta en degbit, rulla till en boll och se om du kan dra ut en tunn hinna mellan fingrarna utan att den spricker. Om hinnan spricker, kör degen några minuter till.
Kavla ut degen till en rektangel ca 60 x 40 centimeter.
Fylling
Blanda smöret och sockret till fyllningen och bred på det. Se till att hela degen blir täckt. Vill man kan man ha mer fyllning. Det är en smaksak.
Strö över kanel.
Vik långsidorna på degen ”på tre” in mot mitten.
Skär remsor som är ca 30 centimeter långa och 1-1,5 centimeter breda. Antingen använder du linjal och kniv eller ett järnrör och en sporre.
Snurra ihop remsan till en knut. Vira remsan två varv runt pekfingret och långfingret och sedan in mot mitten. Varje bulle ska väga ca 80-100 gram.
Låt bullarna jäsa på en plåt under bakduk i ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 220 grader.
Garnering
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Sänk ugnen till 200 grader och grädda bullarna i ca 15 minuter tills de är gyllenbruna.