Leilas semifreddo(italiensk glass) med apelsinzest, mörk choklad, nutella och grekisk yoghurt. En riktig drömdessert för alla som älskar romerska bågar!
Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
Vispa gulorna, hälften av strösockret, apelsinskal och frön från en urskrapad vaniljstång vitt och poröst.
Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Vispa äggvitor och resten av sockret till ett hårt skum - det är viktigt att använda en ren och torr bunke!
Blanda ner den smälta chokladen i äggulesmeten.
Vänd ner den vispade grädden och tillsätt likören.
Vänd ner tjock grekisk yoghurt.
Vänd försiktigt ner äggviteskummet i smeten.
Varva glassmeten med nutella (som ringlas i smeten) i i en ugnsform, skål eller plastlåda och frys den i 3–4 timmar så att den är ”halvfryst”. Den ska vara mjuk i mitten.