Varm chokladfondant med ingefärsglass

koket.se
Varm chokladfondant med ingefärsglass
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Varm chokladfondant med ingefärsglass

8 ingredienser

Varm chokladfondant enligt Leilas recept. Chokladfondanten ska vara lös och rinnig i mitten och serveras med ingefärsglass.

Här hittar du Leilas lammrostbiff med jordärtskockor, butternut och chèvrecréme.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Chokladfondant

  • 120 g mörk choklad 70 %
  • 120 g smör
  • 1,5 dl ljust muscovadosocker
  • 4 ägg
  • 1 msk kakao
  • smör, till formarna

Ingefärsglass

  • 1 l vaniljglass (mjuk)
  • 2-3 bitar syltad ingefära

Gör så här

Ingefärsglass

  1. Börja med att förbereda glassen. Finhacka ingefära och blanda samman den med mjuk vaniljglass.
  2. Ställ tillbaka den i frysen medan du gör chokladfondanten.

Chokladfondant

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda samman smör och choklad.
  4. Vispa hela ägg med muscovadosocker fluffigt och rör ner kakaon.
  5. Vänd ihop äggsmeten med chokladen.
  6. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant.
  7. Fyll dem med smet och stoppa in dem DIREKT i ugnen! Grädda fondanten i mitten av ugnen i 7–8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten. Provbaka helst en chokladfondant först för att lära känna din ugn!