Skär rabarbern i bitar och stek dem i smör, socker och kanel.
Mixa mandeln till pulver.
Blanda den med vetemjöl, strösocker, urskrapad vaniljstång och rivet limeskal. Tillsätt vispgrädde och blanda.
Rör i hela ägg och äggulor, vispa slätt.
Smöra och sockra portionsformar eller en tvåliters ugnsfast form och häll i smeten.
Strö över rabarber och mandelspån.
Grädda små kakor i 20-25 minuter och stor kaka i 35-40 minuter tills clafoutin är gyllene och har stannat till.
Leilas tips!
Denna kaka kan serveras varm men jag tycker att den är godast rumstempererad med mjuk vaniljglass. Vill man variera smakerna går det utmärkt att göra den med olika färska bär också. Då behöver man inte steka dem först, det är bara att strö dem i smeten. Det är också gott att göra clafoutin med äpple, päron eller plommon. Då bör man steka på samma sätt som med rabarbern.