Världens godaste frasvåfflor med löjrom, gräddfil och lök

Världens godaste frasvåfflor med löjrom, gräddfil och lök
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Världens godaste frasvåfflor med löjrom, gräddfil och lök

10 ingredienser

Våfflor kan man äta som förrätt varmrätt och efterrätt. Den här våfflan serveras med rom, gräddfil och lök.

Ingredienser

portioner
  • 2,75 dl vatten, kallt
  • 3,25 dl vetemjöl
  • 0,5 krm flingsalt
  • 4 dl vispgrädde
  • smör, till gräddning
  • 500 g löjrom
  • 3 dl gräddfil
  • 2 rödlökar
  • 1 stort knippe dill
  • 2 citroner

Gör så här

  1. Rör samman vatten, mjöl och salt till en jämn smet.
  2. Vispa grädden hårt och vänd ihop med smeten.
  3. Grädda med smör i ett våffeljärn på full effekt och lägg dem på ett galler.
  4. Skär våfflorna i hjärtan och servera ljumna med löjrom och tillbehör.