Moules Mariniers med grillat lantbröd

Leila Lindholm

Moules Mariniers med grillat lantbröd

13 ingredienser

35 min

En härlig varmrätt eller förrätt med riklig vitlökssmak.

Ingredienser

portioner
  • 2 kg blåmusslor
  • 8 schalottenlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl grädde
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 kruka färsk dragon, hackad
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Grillat lantbröd:

  • 0,5 lantbröd
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta och spola musslorna under kallt vatten och släng dem som inte sluter sig.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  3. Värm en stor kastrull på spisen och svetta löken i olja, tillsätt musslor och rör om.
  4. Häll över vinet och koka upp, häll i grädden och rör om.
  5. Lägg på ett lock och koka med lock tills musslorna öppnat sig, cirka två minuter. Släng de som fortfarande är stängda.
  6. Servera i djupa tallrikar med bröd.
  7. Grilla lantbrödet: Skiva och pensla brödet med olivolja och salta.
  8. Grilla brödet på galler i ugnen tills det fått en gyllene färg.