Lax- och wasabirulle på pumpernickel

Lax- och wasabirulle på pumpernickel
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Lax- och wasabirulle på pumpernickel

9 ingredienser

En underbart smakrik och pigg rulle med rökt lax som liknar sushirullar.

Ingredienser

portioner
  • 200 g rökt skivad lax
  • 0,5 ask Philadelphia light
  • 1 tsk vasabipasta (på tub)
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 1 kruka gräslök
  • 3 msk svarta och vita sesamfrön (köp och blanda själv)
  • 1 förp pumpernickel
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn

Gör så här

  1. Fukta en bänkskiva med en ren trasa och lägg en bit plastfilm på den fuktade ytan.
  2. Lägg ut den skivade laxen omlott över plasten.
  3. Blanda samman ost, wasabi, salt, peppar och sesamolja. Bred ett jämt lager på laxen och lämna ena långsidan torr, cirka 2 centimeter från kanten.
  4. Lägg gräslöksstrån vid långsidan med ost och rulla mot den torra långsidan till en tajt rulle. Rulla sedan laxrullen i sesamfrön.
  5. Rulla in den i plasten och vrid om i bägge ändar så det blir som en korv.
  6. Låt rullen ligga i kyl en stund, så den stelnar till innan den skivas.
  7. Servera rullen i tunna skivor på pumpernickel.