Len potatispuré - se & gör

koket.se
Len potatispuré - se & gör
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Len potatispuré - se & gör

9 ingredienser

25 m

Tom Sjöstedt visar sina bästa knep för hur du får till en len och krämig potatispuré, du vet som den smakar på restaurang...

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g mandelpotatis, skalade
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 200 g smör, kallt, i tärningar
  • salt
  • muskotnöt, pyttelite

Servering

  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, låt den inte bli överkokt. Ånga av potatisen för bästa resultatet.
  2. Koka upp mjölk, lagerblad och peppar.
  3. Pressa potatisen, sila i mjölken och vispa i smöret. Använd kallt smör så binder purén bättre. Smaka av med salt och nyriven muskotnöt.
  4. Toppa purén med olivolja och nymalen svartpeppar.