Lobster rolls

Lobster rolls
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Lobster rolls

13 ingredienser

25 m

Lobster rolls är helt fantastiskt gott! Grillad brioche fylls med krämig hummerröra, koriander och picklad gurka. Perfekt på nyårsfesten!

Ingredienser

portioner rolls
  • 3 färska humrar
  • 3 msk majonnäs
  • 0,5 klyfta vitlök, riven
  • 1 kruka koriander, finhackad
  • tabasco
  • svartpeppar, nymalen
  • salladslök
  • 6 brioche hamburgerbröd
  • olivolja

Picklad gurka

  • 1 gurka
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • flingsalt

Gör så här

  1. Rensa hummern och tärna köttet.
  2. Blanda kött med majonnäs, riven vitlök, koriander, några droppar tabasco och svartpeppar.
  3. Skala, kärna ur och tärna gurka och blanda med socker, vitvinsvinäger och flingsalt.
  4. Skiva salladslöken (den gröna delen).
  5. Pensla briochebröden med olivolja på båda sidor och stek i en grillpanna tills de får färg.
  6. Dela bröden i halvor och fyll varje botten med hummerröra. Lägg på salladslök, picklad gurka och slutligen locket. Stick gärna ner en pinne i varje.