Lökpaj med spenat och krasse

koket.se
Lökpaj med spenat och krasse
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Lökpaj med spenat och krasse

14 ingredienser

50 min

Vegetarisk paj fylld med flera sorters lök, spenat och smakrik ost. För enkelhetens skull använder Siri färdig pajdej. Vill du göra egen deg hittar du ett recept här.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 förp färdigköpt pajdeg
  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 knippe salladslök
  • 2 schalottenlökar
  • 65 g spenat
  • 150 g riven vällagrad ost
  • 1 ask krasse
  • salt
  • peppar

Äggstanning

  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 3 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skiva gul lök och rödlök tunt. Hacka salladslöken, även det gröna. Stek all lök på låg värme i rapsolja tills löken har fått lite färg.
  3. Skala och skiva schalottenlöken i tjocka skivor, lägg åt sidan.
  4. Vispa ihop mjölk, grädde och ägg till en äggstanning.
  5. Häll ned den frästa lökblandningen och spenat i äggstanningen och rör runt. Tillsätt hälften av osten samt salt och peppar.
  6. Klä en form med pajskalet.
  7. Nagga och förgrädda skalet i 10 minuter. Ta ut och tillsätt fyllningen. Toppa med ost och lägg ut den skivade schalottenlöken.
  8. Grädda i 25-30 minuter eller tills den är gyllene, låt svalna i 10 minuter.
  9. Servera med klippt krasse och en gärna en god sallad.