Lumpiang Shanghai med chutneysås

NYHET
Lumpiang Shanghai med chutneysås
Foto: Tv4

Lumpiang Shanghai med chutneysås

Av: Silmar - Filipstad

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

20 min

De här smakrika vårrullarna med chutneysås blir en bra förrätt att starta kvällens middag med.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Vårrullar

  • 20 vårrulledeg
  • 5 dl rapsolja

Fyllning

  • 3 dl torkade shitakesvampar, grovt hackad
  • 500 g blandfärs
  • 2 gula lökar (små)
  • 2 klyftor vitlök, riven
  • 1 morot, riven
  • 2 msk torkad persilja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 2 ägg
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • citronpeppar

Montering

  • 1 ägg

Sås

  • 2 dl mango chutney
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • salt
  • vitpeppar
  • chiliflakes

Gör så här

Vårrullar

  1. Tina vårrulledegen. Separera ca 20 ark och och täck med en ren handduk så att de inte bli torra och hårda.
  2. Häll oljan i en medelstor kastrull.

Fyllning

  1. Blötlägg shitakesvampar till fyllningen i ca 30 minuter.
  2. Blanda sedan alla ingredienser till fyllningen ordentligt i en skål eller bunke, låt stå ca 5 minuter.

Montering

  1. Vispa upp ett ägg och ställ åt sidan
  2. Fyll varje degark med ca 2 msk fyllning, vik in sidorna och rulla till en vårrulle.
  3. Pensla rullarna med det uppvispade ägget.
  4. Värm upp oljan och fritera vårrullarna ca 5-10 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
  5. Låt dem rinna av på ett hushållspapper efter fritering.

Sås

  1. Blanda mango chutney, yoghurt, salt, peppar och chiliflakes väl och smaka av.
  2. Ställ in i kylen i ca 30 minuter innan servering.

Servering

  1. Ringla såsen över vårrullarna eller servera den i en skål bredvid.
  2. Servera!