Lutfiskkakor med sallad på rödbetor och grönkål

Lutfisk -fiskkakor med sallad på rödbetor och grönkål
Foto: Tv4
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Lutfiskkakor med sallad på rödbetor och grönkål

9 ingredienser

Härligt recept på fiskkakor gjorda på lutfisk serverade med en sallad på grönkål och rödbetor.

Ingredienser

portioner
  • 2 lutfisk [ca 200 gram blötlagd]
  • 6-8 mandelpotatisar
  • 1 äggula
  • 1 msk osötad senap
  • 1-2 tsk vetemjöl
  • 5 msk brödsmulor
  • 3 msk smör
  • 1 grönkål
  • 2-4 rödbetor

Gör så här

  1. Blötlägg lutfisken i vatten i 24 timmar.
  2. Koka potatis mjuk i saltat vatten.
  3. Dela fisken i fina bitar.
  4. Skala potatis och mosa med fisk och äggula.
  5. Tillsätt mjölet till en mjuk pasta så att smeten är formbar, krydda med salt.
  6. Forma smeten till bollar med hjälp av två skedar och täck dem med brödsmulor.
  7. Stek dem i smör över medelvärme ca 2-3 minuter på varje sida.
  8. Rengör grönkålen och rödbetorna och skär in i fina stavar.
  9. Servera fiskkakorna på toppen av grönkåls och rödbetssalladen. Avsluta med ett par skedar smör från pannan.