Dela avokadon, gröp ur köttet och mixa ihop med hönsbuljongen.
Vispa grädden med elvisp några minuter tills den börjar tjockna och blanda ner i avokado- blandningen. Smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med en rejäl klick löjrom, skalad och hackad rödlök, crème fraiche, färsk dill och skivor av citron.
Minilangos
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen har löst sig.
Riv den kokta potatisen i en bunke och rör ihop med mjölet. Tillsätt jästblandningen och saltet. Arbeta ihop till en slät deg och låt jäsa under bakduk i cirka 1 timme.
Ta upp degen på en mjölad bänk och kavla ut tills den är 1 centimeter tjock. Stansa ut cirka 14 rundlar 6–7 centimeter i diameter och lägg på ett fat. Låt jäsa i cirka 15 minuter.
Hetta upp olja i en kastrull till 160–180 grader och fritera bröden i omgångar, cirka 2 minuter per sida. Ta upp langosen och låt dem rinna av på hushållspapper.
Toppa de friterade bröden med löjrom, crème fraiche, skalad och hackad rödlök, dill och skivor av citron.