Lyxiga sliders med tryffelmajo och jordärtskockschips

Anamma Lyxiga sliders med tryffelmajo och jordärtskockschips
Foto: Köket.se

Lyxiga sliders med tryffelmajo och jordärtskockschips

13 ingredienser

45 min

Festliga snittar med lyxiga smaker! Vegetariska sliders med tryffelmajonnäs, krispiga jordärtskockschips och riven gruyère. Perfekta små munsbitar till mingel och fest!

Anamma Formbar Färs
Anamma formbar färs produkt

Anamma Formbar Färs

Perfekt konsistens och enkel att krydda och forma själv.

Läs mer

Ingredienser

portioner st

Burgare

  • 400 g Anamma Formbar Färs
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Jordärtskockschips

  • 200 g jordärtskocka
  • rapsolja
  • salt

Tryffelmajo

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 msk tryffelcréme
  • salt

Servering

  • 50 g gruyèreost
  • 4 korvbröd (stora, gärna surdeg)
  • 1 dl mâchesallad

Gör så här

  1. Tina vegofärsen.

Jordärtskockschips

  1. Skiva jordärtskockorna tunt, gärna på mandolin. Hetta upp en kastrull med frityrolja, när oljan är 180 grader kan du försiktigt fritera chipsen i omgångar. Ta upp med hålslev, låt rinna av på hushållspapper och krydda med salt.
  2. Alternativt kan rosta chipsen i ugnen. Blanda då de hyvlade jordärtskockorna med lite olja och salt. Lätt ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

Servering

  1. Dela varje korvbröd i tre delar och stek insidan av bröden i en stekpanna så de får en fin rostad yta.
  2. Blanda samman majonnäs och tryffelcrème. Smaka av med salt.
  3. Forma färsen till 12 små biffar. Salta och peppra. Stek i en stekpanna tillsammans med lite olja tills de fått en fin yta.
  4. Montera de små burgarna med ett lager majonnäs i botten, mâchesallad, burgare, majonnäs igen, jordärtskockschips och riven gruyère.
TIPS!
Fler tips!
Anamma Enkel chili sin carne med picklad lök och nachos

Fler tips!

Fler tips och härliga recept från Anamma!

Läs mer