Italiensk chokladkaka

Italiensk chokladkaka
Foto: TV4

Italiensk chokladkaka

Av: Malena Ivarsson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

9 ingredienser

30 min

Italiensk chokladdröm som med fördel serveras med färska bär och vispgrädde.

Vintips från Malena
I Castei Ripasso ifrån Valpolicella art nr 22409

Malena bjöd även på
Svamprisotto
Aubergine och mozzarellagratäng

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kakan

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 125 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 1,3 dl vetemjöl

glasyr

  • 50 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 2 msk honung

Tillbehör

  • färska bär

Gör så här

Kakan

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda ägg och socker i en bunke och vispa lätt.
  3. Smält smör och choklad, blanda det i äggsmeten, rör sist i vetemjölet.
  4. Häll upp i smord och mjölad form och grädda i cirka 15 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och låt den svalna.

Glasyr>/b>

  1. Koka samman smör, choklad och honung i en gryta på svag värme.
  2. Häll glasyren på den avsvalnade kakan och låt den stelna.

Tillbehör

  1. Serveras med vispgrädde och färska bär.