Karljohansvampsravioli med smör och salvia

Karljohansvampsravioli med smör och salvia
Foto: TV4
Maria Arnholm - politikervecka
Maria Arnholm - politikervecka

Karljohansvampsravioli med smör och salvia

Av: Maria Arnholm - politikervecka

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

30 min

Enkel förrätt med färdigköpt ravioli som serveras med karljohan och skogschampinjoner samt salvia.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp färsk svampravioli
  • 160 g skogschampinjoner
  • 30 g torkad karljohansvamp
  • 1 rejäl klick smör, till stekning och servering
  • färsk salvia, till garnering

Gör så här

  1. Lägg den torkade svampen i blöt. Skiva svampen och fräs den tillsammans med den blötalagda svampen i smör.
  2. Koka raviolin någon minut men låt den förbli "al dente". Häll av vattnet och vänd pastan i en klick smör. Lägg upp på tallrikar – häll över svampblandningen och toppa med färsk salvia.