Svamptoast med parmesanost och persilja

Svamptoast med parmesanost och persilja
Foto: Ingvar Eriksson och Tina Axelsson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Svamptoast med parmesanost och persilja

10 ingredienser

En svamptoast med det lilla extra. Svamp, parmesan, grädde och persilja är en riktigt fin kombination

En skvätt grädde gör hela skillnaden. Grädden fångar upp den goda svampsmaken som annars skulle stanna i pannan, glacerar svampen och ger rätten bra konsistens. När svamptoasten är klar ska den serveras direkt, den smakar absolut bäst då. /Markus

Ingredienser

portioner
  • 200 g skogssvamp, blandad, rensad och nedskuren
  • neutral olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • 0,5 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • parmesanost, rikligt med finriven
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Stek svampen i olja och smör i en stekpanna tills svampen fått lite färg. Lägg i lök och häll på grädde. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek brödet i smör och olja på båda sidor tills det fått fin färg och är frasigt. Fördela svampen på brödskivorna och strö över parmesanost och persilja, servera direkt.