Köttfärssås med smak av svamp och muskot

Köttfärssås med smak av svamp och muskot
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Köttfärssås med smak av svamp och muskot

11 ingredienser

Ett recept innehåller: 162 kcal/678 kJ, 9 g fett, 3 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner (färska eller djupfrysta)
  • 1 knippe persilja
  • 1 msk flytande matfett (eller olja)
  • 250 g nötfärs (mager)
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 hönsbuljong (eller köttbuljongtärning)
  • 3 dl vatten (eller 2 dl vatten och 1 dl vitt vin)
  • muskot, riven
  • 0,5 tsk salt
  • vitpeppar (eller svartpeppar)

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skär champinjonerna i skivor. Skär persiljan fint. Värm matfettet i en gryta.
  2. Lägg i löken och fräs den några minuter. Lägg sedan i champinjoner och persilja och låt fräsa i några minuter.
  3. Lägg i köttfärsen och finfördela den med en trägaffel så att den bryns och blandas med grönsakerna. Rör ned tomatpuré, buljongtärning, vatten och eventuellt vin.
  4. Krydda med muskot, salt och peppar. Låt småkoka i ca 30 minuter. Späd med mer vatten eller buljong om det behövs.