Matjessill på glöd

matjessill på glöd
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Matjessill på glöd

8 ingredienser

30 min

"Varför värma matjessillen? Varför inte? Är det någon som har upplevt en midsommar utan styv kuling och hagelglopp?" /Per

Ingredienser

portioner
  • 300 g matjessill
  • 1 morot
  • 0,25 rotselleri
  • 2 rödlökar (små)
  • 50 g smör (till stekning)
  • 8-10 potatisar, nykokta (små)
  • vitpeppar, nymalen
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Skär matjessillen i bitar om du köpt hela filéer.
  2. Skala moroten och rotsellerin och strimla dem fint. Skala och hacka rödlöken.
  3. Hetta upp en stekpanna på grillen. Lägg i smöret och låt det få färg.
  4. Lägg i alla ingredienser i pannan och låt dem fräsa runt lite.
  5. Vrid över några varv med vitpepparkvarnen och garnera med dillen.