Mexican drunken pork tenderloin

Mexican drunken pork tenderloin
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Mexican drunken pork tenderloin

16 ingredienser

60 m

Mexikansk fläskfilé späckad med kryddig chorizo och kokad i en tomatsås med tequila och ljus lager.

Ingredienser

portioner
  • 800 g fläskfilé, av högsta kvalitet
  • 200 g chorizo, kryddig
  • 4 tomater
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl tequila
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • olivolja
  • 1 flaska ljus lager, typ Corona
  • 2 gula lökar

Servering

  • grönsallad
  • majs
  • avokado
  • chilifrukt
  • pumpakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Putsa filén fri från hinnor och utanpåliggande fett. Skär små snitt/fickor i filén. Slanta de kryddiga korvarna och stoppa in slantarna i de små fickorna i filén.
  3. Dela tomaterna och skala vitlöksklyftorna. Mixa det hela till en hyfsat slät puré och slå på tequila, salt och peppar.
  4. Krydda med chilipulver, salt och peppar. Hetta upp lite olja i en gjutjärnsgryta och bryn filen runt om. Slå sedan tomat- och tequilamixen över köttet. Slå även på ölet, täck med lock och koka upp.
  5. Ställ sedan in hela grytan i ugnen och låt gå i cirka 45 minuter. Är ni osäkra på innertemperaturen så mät med en digital stektermometer, 65 grader är vad vi vill ha.
  6. Skär sedan upp filén i centimetertjocka skivor, lägg tillbaka i tomatsåsen och toppa hela anrättningen med finfint skivad gul lök.
  7. Servera med en krispig grönsallad med majs, avokado, grön chili och saltrostade pumpakärnor.