Putsa filén fri från hinnor och utanpåliggande fett. Skär små snitt/fickor i filén. Slanta de kryddiga korvarna och stoppa in slantarna i de små fickorna i filén.
Dela tomaterna och skala vitlöksklyftorna. Mixa det hela till en hyfsat slät puré och slå på tequila, salt och peppar.
Krydda med chilipulver, salt och peppar. Hetta upp lite olja i en gjutjärnsgryta och bryn filen runt om. Slå sedan tomat- och tequilamixen över köttet. Slå även på ölet, täck med lock och koka upp.
Ställ sedan in hela grytan i ugnen och låt gå i cirka 45 minuter. Är ni osäkra på innertemperaturen så mät med en digital stektermometer, 65 grader är vad vi vill ha.
Skär sedan upp filén i centimetertjocka skivor, lägg tillbaka i tomatsåsen och toppa hela anrättningen med finfint skivad gul lök.
Servera med en krispig grönsallad med majs, avokado, grön chili och saltrostade pumpakärnor.