Äggtoddy à la Mannerheim

Äggtoddy à la Mannerheim
Foto: TV4

Äggtoddy à la Mannerheim

Av: Mika - Västerås

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Äggtoddy à la Mannerheim - en smarrig dessert med smak av kaffe och konjak.

Mika från Västerås lagade även
Ugnsstekt kyckling med ketjap manis
Paj med brie och soltorkade tomater

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 2 dl grädde, vispad
  • 4 tsk florsocker
  • 4 tsk snabbkaffepulver
  • 4 tsk kakao
  • 4 msk cognac
  • 4 äggskal, halva

Gör så här

  1. Koka äggskalen.
  2. Vispa äggulor och socker.
  3. Vispa grädden och häll ner i äggblandningen.
  4. Häll upp i portionsglas.
  5. Ställ in i frysen (flytta in till kylen ca 30 minuter innan servering)
  6. Precis innan servering - lägg på florsocker, nescafé och kakao i små "öar".
  7. Häll 1 msk cognac i äggskalet och placera mitt på.
  8. Servera. Låt gästerna hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.

Dryck
Till äggtoddyn fortsätter vi på italienska temat 77207 I Castei Recioto packad med choklad och mogna torkade frukter såsom dadlar och fikon. Dessa kommer att ta ut det söta i desserten så både desserten och vinet känns mindre sött! Recioton kommer ifrån beställningssortimentet men kan lätt beställas via nätet.