Paj med brie och soltorkade tomater

Paj med brie och soltorkade tomater
Foto: TV4

Paj med brie och soltorkade tomater

Av: Mika - Västerås

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

Små vegetariska portionspajer som passar perfekt till förrätt. Servera ugnsbakade cocktailtomater till.

Mika från Västerås lagade även
Ugnsstekt kyckling med ketjap manis
Äggtoddy a la Mannerheim

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp fryst smördeg

Fyllning

  • 10 soltorkade tomater
  • 100 g brieost
  • 1 dl parmesanost, riven
  • några rucolablad
  • 1 ägg
  • 1,5 dl matlagningsgrädde, kelda
  • salt
  • peppar
  • chili, grovkrossad
  • Ugnsbakade cocktailtomater
  • 200 g körsbärstomater
  • crema di balsamico
  • 0,25 rödlök, i tunna tunna skivor
  • cocktailkapris (kaprisbär)
  • 1 mozzarellaost
  • 3 msk balsamvinäger
  • rucolasallad
  • salt
  • peppar
  • strösocker
  • chilipulver, ancho

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tryck ut smördeg i 4 små portionsformar.
  3. Lägg i soltorkade tomater, brie och några ruccolablad i varje form.
  4. Vispa ägget.
  5. Vispa i grädde och parmesan.
  6. Krydda med salt och chili.
  7. Häll ner i pajskalen, lägg på lite soltorkade tomater och riven parmesan och skjuts in i ugnen.
  8. Grädda i ca 30 min tills pajerna fått lite färg.

Ugnsbakade cocktailtomater

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Dela coctailtomaterna och lägg dem på en plåt.
  3. Strö på en nypa flingsalt , en nypa socker , en nypa chilipulver och spritsa på crema di balsamico.
  4. In i ugnen en dryg timme.
  5. Skär löken i tunna tunna skivor. Lägg löken i 2 msk balsamvinäger.
  6. Gör en ruccola bädd, lägg upp tomaterna.
  7. Skär mozzarellan i 4 skivor och lägg en skiva på tomaterna.
  8. Toppa med den strimlade löken och några kapris.
  9. Blanda olja och 1 msk balsamvinäger och häll över.

Dryck
22409 I Castei Ripasso En underbar Ripasso som både har syran, toner av körsbärskärna och en touch av torkad frukt vilket kommer att harmonisera med rätterna. Ibland kan det kännas jobbigt att man byter vin och smaker så ofta. OM man trots allt vill ha två viner välj ett lättare italienskt rödvin lätt kylt eller servera samma vin, Ripasson, men först lite kylt och till varmrätten något varmare. Vinet kommer ge olika intryck på grund av temperaturen och få dig att kännas kunnig och innovativ!