Ugnsstekt kyckling med ketjap manis

Ugnsstekt kyckling med ketjap manis
Foto: TV4

Ugnsstekt kyckling med ketjap manis

Av: Mika - Västerås

Från: Halv åtta hos mig

24 ingredienser

Serveras med pestopotatis och "grannens sallad" med granatäpple.

Mika från Västerås lagade även
Paj med brie och soltorkade tomater
Äggtoddy a la Mannerheim

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ugnsstekt kyckling

  • 4 kycklinglårfiléer
  • 1 dl ketjap manis
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • chilifrukt, grovkrossad
  • salt
  • 3 dl matlagningsgrädde

potatis

  • 800 g delikatesspotatis
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja

Pesto

  • 2 krukor basilika
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 50 g pinjenötter
  • 1-2 dl olivolja
  • svartpeppar
  • salt

sallad

  • frissésallad
  • 1 granatäpplekärnor
  • 25 g parmesanost
  • 50 g pinjenötter

dressing

  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • chilifrukt

Tillbehör

  • rönnbärsgelé

Gör så här

Kyckling

  1. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
  2. Pressa vitlöken över.
  3. Häll på ketjap manis.
  4. Krydda med chili och salt.
  5. Ugn ca 60 min 175 grader.
  6. Efter ca 60 min häll av ketjap manis i en kastrull och tillsätt grädden.
  7. Låt koka tills såsen tjocknar.

Potatis

  1. Skala och dela (beroende på storlek).
  2. Lägg på en plåt, strö över flingsalt och olivolja.
  3. Sätt in i ugnen ca 70 min 175 grader.

Pesto

  1. Blanda alla ingredienser i mixer el med stavmixer.
  2. Börja med hälften av oljan och häll sen på för önskad konsistens.

Sallad

  1. Ta ur kärnorna ur granatäpplet.
  2. Dela salladen.
  3. Rosta pinjenötterna i stekpannan.

Dressing

  1. Hyvla pamesanbitar, blanda med olivolja och balsmivinäger.

Servering

  1. Blanda ner potatisen i peston. Lägg upp kycklingen . Ös över några matskedar sås. Servera med salladen och rönnbärsgelé.

Dryck
22409 I Castei Ripasso
En underbar Ripasso som både har syran, toner av körsbärskärna och en touch av torkad frukt vilket kommer att harmonisera med rätterna. Ibland kan det kännas jobbigt att man byter vin och smaker så ofta. OM man trots allt vill ha två viner välj ett lättare italienskt rödvin lätt kylt eller servera samma vin, Ripasson, men först lite kylt och till varmrätten något varmare. Vinet kommer ge olika intryck på grund av temperaturen och få dig att kännas kunnig och innovativ!