Milkshake med hallon och nektarin

POPULÄRT
Milkshake med hallon och nektarin
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Milkshake med hallon och nektarin

7 ingredienser

30 m

Hemgjord busenkel glass som mixas med mjölk, nektariner och hallon. Eller frukt och bär efter säsong.

”Det som är så gott med milkshake är att man får glass som är så lös så att man kan dricka den och sen smaksätta den med goda frukter. Det är sådär barnsligt gott!” /Marie Mandelmann

Ingredienser

portioner8 - 10 glas

Enkel glass

  • 5 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 tsk florsocker
  • 1 msk honung

Milkshake

  • 2-3 nektariner
  • 2 dl hallon
  • 4 dl mjölk
  • glassen, se recept ovan

Gör så här

  1. Vispa 5 dl grädde lätt och ställ undan en stund.
  2. Separera gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, florsocker och honung i en bunke. Äggvitorna kan frysas in och sparas till ett annat tillfälle.
  3. Häll i hälften av den vispade grädden i bunken. Resten av grädden kan du ställa in i kylen så länge, den ska användas till garnering sedan.
  4. Rör om och häll sedan ner i glassmaskinen. Starta glassmaskinen och kör tills glassen är färdig.
  5. Skär frukten i mindre bitar och lägg i en mixer tillsammans med bären. Häll i 4 dl mjölk och mixa till en jämn rinnig smet. Stjälp i den färdiga glassen i mixern och kör lite till så att allt blandas.
  6. Häll upp i små burkar eller dricksglas och garnera med resten av vispgrädden, frukt och bär. Njut!