Klassisk sopprätt från Italien fylld till brädden med säsongens grönsaker, bönor och pasta. Välj de grönsaker du gillar och har hemma, här har Siri valt zucchini och fänkål.
Skala och finhacka lök, morot och vitlök. Ansa och finhacka selleri och fänkål. Strimla även stjälkarna på basilikan fint, spara bladen till servering.
Fräs allt det finhackade mjukt i generöst med olivolja, 10-15 minuter. Salta.
Grovhacka zucchinin.
Tillsätt zucchini och hela tomater som du mosar ned i grytan med handen eller en slev.
Tillsätt vatten samt smulad buljongtärning. Låt koka upp och tillsätt pastan, kanske behöver du tillsätta lite mer vatten, allt ska täckas.
Häll av och skölj bönorna ordentligt.
När det är 2 minuter kvar på pastan, tillsätt spenat (eller grovhackad mangold) och bönor.
Smaka av soppan med vinäger och lite mer salt.
Servering
Lägg upp soppan och droppa på olivolja, riv över parmesan och toppa med färska basilikablad. Avsluta med lite peppar!