Mini Pinsa med burrata, pesto och pinjenötter

Zeta Mini Pinsa med burrata, pesto och pinjenötter
Foto: Zeta

Mini Pinsa med burrata, pesto och pinjenötter

8 ingredienser

15 min

Pinsa Bianca med örtig pesto, krämig miniburrata och rostade pinjenötter. Servera som enkel lunch, matigt mellanmål eller varför inte som festliga snittar!

Zeta Mini Pinsa
Zeta Mini Pinsa produkt 2024

Zeta Mini Pinsa

Den populära pinsan i mindre format! Ett bröd med fyllig och mustig karaktär.

Läs mer

Ingredienser

portioner port
  • 2 förp Zeta Mini Pinsa
  • 1 förp Zeta Pesto alla Genovese
  • 1 förp Zeta Mozzarella
  • 0,5 dl Zeta Parmigiano Reggiano grovriven
  • 1 förp Zeta Mini Burrata (4x50g)
  • 0,5 dl pinjenötter, rostade
  • 1 tsk chiliflakes
  • färsk oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in en plåt eller pizzasten som får värmas upp med ugnen.
  2. Skär mozzarella i tunna skivor och torka av med hushållspapper, så att överflödig vätska sugs upp. Pensla pinsans kanter med olivolja.
  3. Bred pesto på pinsan, strö över riven parmesan och lägg på mozzarella.
  4. Grädda pinsan på het plåt eller pizzasten tills osten smält och brödet fått fin färg, ca 5-7 minuter.
  5. Fördela bitar av burrata över pinsan, ringla olivolja, strö över nötter och kryddor. Servera!
TIPS!
Mer från Zeta!
Zeta Pastasallad med vispad fetaostdipp

Mer från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta.

Läs mer