Mini-Pinsa med 'Nduja och tomater

Zeta Mini Pinsa med Nduja och tomater
Foto: Zeta

Mini-Pinsa med 'Nduja och tomater

8 ingredienser

15 min

'Nduja är salamikrämen som alla pratar om just nu! Den här heta och mustiga minipinsan med färska tomater passar perfekt som lunch, matigt mellanmål eller förrätt.

Zeta Mini Pinsa
Zeta Mini Pinsa produkt 2024

Zeta Mini Pinsa

Den populära pinsan i mindre format! Ett bröd med fyllig och mustig karaktär.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Zeta Mini Pinsa
  • 1 förp Zeta Pinsasås 'Nduja
  • 0,5 dl Zeta Parmigiano Reggiano grovriven
  • 1 förp Zeta Mozzarella
  • 400 g körsbärstomater, i olika färger
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • färsk oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in en plåt eller pizzasten i ugnen som får värmas upp den med.
  2. Skär mozzarella i tunna skivor och torka av med hushållspapper så överflödig vätska sugs upp. Då minskar risken att pinsan blir för blöt. Pensla pinsans kanter med olivolja.
  3. Bred tomatsåsen på pinsan, 0,5 påse per mini-pinsa är lagom. Strö över riven parmesan och lägg på mozzarellabitarna.
  4. Skär tomaterna i skivor och fördela över pinsan. Krydda med torkad oregano.
  5. Grädda pinsan på het plåt eller pizzasten tills osten smält och brödet fått fin färg, ca 5-7 minuter. Ringla över lite olivolja och servera dekorerad med färska kryddor!
TIPS!
Därför är medelhavsmat bra för kroppen!
Zeta medelhavspyramiden

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

Vad är medelhavsmat egentligen - och varför är den så bra för kroppen?

Läs mer