Minifrittata med sparris och spenat

Minifrittata med sparris och spenat
Foto: Zeta

Minifrittata med sparris och spenat

9 ingredienser

40 m

Recept på härliga minifrittatas med sparris och spenat till buffébordet. Bjud dem varma eller kalla.

Tips! Vill du lyxa till det kan du lägga på tunna strimlor med prosciutto på omeletterna.

Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån
Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån NY

Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån

Lagrad i 14 månader - fyllig och rund med lång eftersmak. Perfekt att riva över pasta!

Läs mer

Ingredienser

portioner st
  • 8 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2,5 dl Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån, finriven
  • 1 krm salt
  • peppar, nymald
  • 250 g grön sparris, delad i små bitar
  • 200 g babyspenat
  • Zeta olivolja, till stekning
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg smorda muffinsformar av papper eller tillklippta smorda bakplåtspapper (som du skrynklat ihop lite först och sedan vecklat ut) i en muffinsform.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda i 1,5 dl riven parmesanost. Salta och peppra.
  4. Häll smeten i formarna och grädda i cirka 12-15 minuter tills omeletterna puffar upp och får lite färg. Ta ut och låt svalna.
  5. Stek sparrisbitarna lätt så de får lite färg och fortfarande är spänstiga. Salta lätt.
  6. Stek spenaten hastigt i lite olja och salta och peppra lätt.
  7. Toppa omeletterna med det gröna samt resten av parmesanen och dra några varv med pepparkvarnen. Äts kalla.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pasta Linguine med ärter och zucchini

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer